Moderne lessen

Moderne lessen

Bij Southwest Kitesurf geven wij enkel les met IKO gecertificeerde instructeurs. Dit is een internationale les methodiek die erkend is over de hele wereld. De meeste kitesurfscholen in Nederland zijn IKO gecertificeerd of VDWS en zo niet dan moet je daar geen les volgen. Waar wij ons als kitesurf school onderscheiden ten opzichte van de andere scholen, is dat wij walkie talkies en camera’s gebruiken.

Door gebruik te maken van walkie talkies die wij hebben gemonteerd op de helmen kunnen wij zo blijven communiceren met de cursisten. De eerste les zal de instructeur nog continue naast je staan, maar vanaf de tweede les is het de bedoeling dat je steeds zelfstandiger wordt. Als je op het water bent en het waait hard, dan kan je elkaar al na 5 meter niet meer verstaan. Met onze walkie talkies hebben wij een bereik van 10 km, dus wij kunnen ten alle tijden communiceren met de cursisten.

Wij gebruiken een camera om jouw waterstart te filmen om zo samen na de les te evalueren wat er goed ging en wat de verbeterpunten zijn. Als je beeldmateriaal van jezelf terug ziet wordt het visueel gemaakt wat er precies fout of goed ging. Hierdoor gaat het leerproces sneller en zal je uiteindelijk eerder op je board kunnen staan en zelfstandig weg kunnen varen.