Over Ons

section-3dbbc39
//southwest-kitesurf.com/wp-content/uploads/2020/02/eigen-foto-1.png

Welkom

southwest kitesurf

Welkom op de website van Southwest Kitesurf. Hier ben je aan het juiste adres voor jouw kitesurflessen. Bij ons kan je de snelst groeiende watersport op een veilige en plezierige manier leren. Zodra wij de blaadjes van de bomen steeds harder zien bewegen, gaat ons hart al sneller kloppen. Deze passie voor kitesurfen willen wij graag aan jou over brengen. Na het volgen van onze lessen bestaat de term "slecht weer" voor jou niet meer. Wij brengen onze passie op jou over door les te geven op maat met veel persoonlijke aandacht waardoor jij straks sneller zelfstandig op het water staat! Bij Southwest Kitesurf geven wij daarom ook maar les aan maximaal 2 personen per instructeur.

Het allerbelangrijkste vinden wij dat je tijdens de lessen plezier hebt gehad. Uiteindelijk zet niet iedereen door om zelfstandig te gaan kitesurfen, maar na onze les hebben de cursisten wel een leuke en actieve dag gehad en dat is voor ons het allerbelangrijkste. Zolang je plezier hebt in wat je doet en doorzet kan iedereen leren kitesurfen, jong en oud. Als je iets nieuws gaat doen is dit altijd lastig om te leren en doordat je met kitesurfen met zo veel verschillende aspecten te maken hebt, maakt dit het nog net iets lastiger dan andere sporten, maar met de geduldige en vrolijke instructeurs van Southwest Kitesurf kan ook jij leren kitesurfen ongeacht je ervaring.

Kitesurfen wordt beschouwd als een extreme sport, maar ons inziens is dit tegenwoordig niet helemaal meer waar. Uiteraard kan je elke sport zo extreem maken als je zelf wilt, maar een lekker stukje varen met een zonnetje en een briesje wind is met het materiaal van tegenwoordig echt niet extreem. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel en daarom lessen wij alleen met het nieuwste materiaal. Door onze ervaring hebben wij geleerd dat als de cursisten zich veilig en op hen gemak voelen, dat zij de vaardigheden zich sneller toe eigenen. Al onze instructeurs zijn IKO gecertificeerd en de cursisten krijgen na afloop dan ook een IKO certificaat. Dit is een internationaal bewijs van op welk niveau kitesurfer je bent. Als je na de cursus ergens materiaal wilt huren, moet je kunnen aantonen dat je veilig hiermee op het water kan door middel van je IKO niveau te laten zien. Anders krijg je geen materiaal mee.

start nu
Features Section

Voordelen

Onze service

Ben jij er klaar voor om met een gezonde dosis adrenaline te genieten van de natuur op het moment dat je de meeste mensen hoort klagen over het weer, omdat het weer is te hard waait? Dan is nu het juiste moment om kitesurflessen bij Southwest Kitesurf te boeken! Onze kitesurflessen zijn inclusief onze onderstaande services

custom-upload
Beste instructeurs

Instructeurs die les geven puur vanuit passie

custom-upload
Beste wind condities

Wij geven les met elke windrichting

custom-upload
Beste kitesurf materiaal

Les met de beste kitesurf merken

custom-upload
Beste huur kleding

Wij geven les met warme 5mm wetsuits

custom-upload
Beste locaties

Altijd naar de locatie met de beste condities

custom-upload
Beste les methodiek

Wij filmen jouw waterstart

Team Section

Locaties

Onze LesLocaties

Bij Southwest Kitesurf hebben wij geen vast locatie en geven wij les vanuit de auto. Dit betekend dat wij bij elke windrichting les geven. Wij rijden naar verschillende spots in de buurt van Amsterdam. Omdat er niet altijd dezelfde wind staat in Nederland verhoogd dit het aantal dagen per jaar dat wij les kunnen geven, zodat jij sneller leert kitesurfen. Wij geven les op de volgende spots in Nederland: IJmuiden, Wijk aan Zee, Edam & Schellinkhout

section-428017d
section-428017d

Over ons

Interview Peter

Peter vindt het mooie aan kitesurfen dat er zoveel verschillende disciplines zijn bij het kitesurfen dat er altijd wel een discipline is waar iemand zich helemaal kan uitleven.

Als je van golfsurfen houdt kan je op een surfboard samen met een kite los gaan op de golven zonder te hoeven peddelen! Houdt je liever van technische trucs uitvoeren op vlak water dan kan je verder progressie boeken bij het freestyle kitesurfen. Of houdt je net zoals Peter van zo hoog mogelijk springen in de meest barre omstandigheden dan is Big Air kitesurfen echt iets voor jou, maar je kan ook bijvoorbeeld gewoon heerlijk heen en weer cruisen of lange downwinders maken langs de kust van Nederland.

Daarnaast is het foilen de laatste jaren echt opgekomen. Door een speciale mast met vleugel onder een soort kleine surfboard te plaatsen kan er ook gekitesurft worden met zeer weinig wind en voelt het alsof je zweeft boven het water.

start nu leer meer
section-8347e96
section-8347e96

Over ons

Interview Peter

Nog een mooi aspect van het kitesurfen vindt Peter dat het je leven echt veranderd. Hij gaat nu bijvoorbeeld nooit meer op reis zonder zijn kitesurf spullen. Je kan naar de mooiste locaties van de wereld afreizen en zodra de wind komt opzetten kan je op paradijselijke locaties kitesurfen.

Voorheen was Peter een grote fan van wintersporten en ging hij ieder jaar snowboarden, maar vaak doe je dit maar één week per jaar. Nu hij kitesurft gaat hij meerdere malen per jaar naar de mooiste locaties om te kitesurfen, maar ook kan hij zijn favoriete sport het hele jaar uitvoeren in Nederland. Hierdoor gaat de progressie echt heel snel.

start nu leer meer
interview2
interview2

Over ons

Interview Peter

Doordat kitesurfen zo’n grote passie is geworden wilde Peter dit gevoel ook overbrengen aan zijn vrienden en ging hij zijn vrienden les geven. Hier ontdekte hij hoe leuk het is om te zien als iemand anders progressie boekt en dezelfde passie ontwikkeld voor het kitesurfen als hem zelf.

Dit gevoel in combinatie met de ondernemer die er schuilt in Peter heeft hij besloten om zijn internationale IKO diploma’s te behalen voor het lesgeven. Na eerst een jaar les te hebben gegeven bij een gerenommeerde kitesurfschool is het nu tijd om voor zich zelf aan de slag te gaan en zo is Southwest Kitesurf ontstaan.

start nu leer meer