FAQ

section-e70682b
Met het juiste materiaal en na het volgen van goede lessen is kitesurfen niet gevaarlijk. Kitesurfen kan echter snel gevaarlijk worden als je verkeerd materiaal gebruikt, geen lessen neemt en de algemene regels niet kent. Wees verstandig volg lessen en lees je goed in!
Iedereen kan leren kitesurfen. Jong en oud. De één heeft er aanleg voor en vaart soms de eerste of tweede les al weg, de ander heeft er iets langer de tijd voor nodig. Als je er maar plezier in hebt en doorzet, dan leert iedereen het.
De ideale wind voor een beginner is tussen 14 – 22 knopen, niet te hard en niet te zacht. Beginnerslessen laten wij vaak al door gaan vanaf 12 knopen, omdat eerst het besturen van de kite geoefend dient te worden.
Voor bijna alle leeftijden. Wij geven les aan kinderen vanaf 8 jaar tot aan oudere in de 70 jaar. Iedereen kan het leren.
Southwest Kitesurf regelt al je materiaal, het enige wat je dient mee te nemen zijn: een handdoek en badkleding/ondergoed voor onder de wetsuit die je van ons huurt.
Dit is afhankelijk van jouw gewicht en hoe hard het waait, daarom is het belangrijk dat jij je gewicht opgeeft bij het reserveren, dan selecteren wij de juiste kite voor jou op het moment dat de les door gaat.
Dat kan zeker, behalve je eigen wetsuit raden wij het alleen niet aan, tenzij je een gevorderde les boekt. Anders is het raadzaam om met onze kitesurf materialen de les te volgen, dan kan het ook niet stuk gaan.
Als je goed weet waar je op moet letten. Bij ons kan je altijd je kitesurf materiaal laten nakijken. Wij geven dan advies of het nog goed is of dat je bepaalde delen moet vervangen. In de regel is het meestal verstandig om niet te kitesurfen met materiaal dat ouder is als 5 jaar.
Heel simpel, ga naar onze reserveer pagina kies je gewenste les pakket en vul je gegevens in. Betalen is mogelijk met cash op locatie of wij sturen een Tikkie als je dat makkelijker vindt.
Wij hebben vaste tijden om 9 uur en om 13 uur waarop je de kiteles zelf kunt inplannen. In de zomermaanden als het langer licht is kunnen we ook om 5 uur les geven. Soms komt het door de wind en/of het getij beter uit als we de les een uur eerder of later doen, Southwest Kitesurf streeft er namelijk naar de best mogelijke kwaliteit te bieden. Wij zullen je hier dan van op de hoogte brengen doormiddel van een app of email.
Wij geven met één instructeur maximaal aan twee personen les. Doordat er altijd één cursist aan de kite vast zit en de andere cursist houdt die gene vast, blijft deze cursist ook bezig. Onze instructeur kan tegelijkertijd aan beide cursisten uitleg geven en er staat nooit iemand niets te doen. Heb je liever één op één les? Dan is wellicht onze privé les iets voor jou
Wat heel mooi is aan de sport kitesurfen is dat je speelt met moeder natuur. Je verplaatst je door middel van de wind. Helaas kan dit ook wel eens ervoor zorgen dat een les niet kan doorgaan. Als er te weinig wind is of juist te veel wind dan zijn wij genoodzaakt om je les te verplaatsen naar een nieuwe datum. Wij brengen je hier altijd van op de hoogte door middel van een app of email te versturen.
Ja zeker, wanneer je alleen jezelf aanmeld voor een duo les dan wordt je bij één andere cursist ingedeeld. Wanneer er geen andere cursist bij jouw les word gevonden dan krijg je van ons een ingekorte privé les.
Nee dit is niet nodig. Wel adviseren wij om er zo min mogelijk tijd tussen te laten zitten, zodat je niet al te veel vergeet in de tussentijd. Vaak komen cursisten één of twee keer in de week en zijn hierdoor soms binnen twee weken al klaar om zelfstandig het water op te gaan.