Beginners lessen Duo, 5 dagen op het water

Southwest Kitesurf duoles 5 dagen
2 students

Bij Southwest Kitesurf bieden wij lessen aan op maat. Wij kijken eerst naar het niveau van de cursist en dan stellen wij het lesplan op. Vervolgens bespreken wij dit met de cursist en zullen wij in de praktijk kijken hoe snel de progressie gaat. Wij beginnen de les altijd met een stukje theorie als wij onderweg naar de kitespot lopen. Eenmaal aangekomen op de spot zullen wij snel gaan starten met de praktijk. Als je nog nooit gevliegerd hebt gaan wij eerst vliegeren met een trainer kite. Op deze manier kan de cursist eerst rustig wennen aan het sturen zonder dat er echt kracht staat op de vlieger. Vervolgens stappen wij over naar de eerste kleine echte kite met korte lijnen. Dit is een opblaasbare kite van 2,5 m² en werkt hetzelfde als een grote kite. Echter heeft deze nog maar weinig kracht, maar dit komt al heel erg in de buurt bij het vliegen van een grote kite waar je daadwerkelijk mee kan varen, alleen is deze wat meer vergevingsgezind. Zodra dit ook onder controle is stappen wij over naar een grote kite en gaan we het water in. Het is afhankelijk van de student hoe snel dit proces gaat.

In het water gaan wij eerst weer sturen met de grote kite om de controle goed te beheersen, door de ervaring van de trainer kite en de kleine kite, kunnen we al snel overstappen naar het bodydraggen. Hierbij ervaart de cursist de kracht van een echte kite. We laten ons namelijk voort trekken in het water door de kite op en neer te sturen. Dit is dezelfde kracht die je genereert die je later nodig hebt om een water start te kunnen maken. Vervolgens is het belangrijk om de upwind bodydrag te leren. De naam zegt het al, hierbij gaan we proberen om upwind te gaan door één arm en je lichaam te strekken en de kite op 45 graden te houden. Dit is één van de belangrijkste dingen om te leren als je zelfstandig wilt gaan kitesurfen. Als je valt tijdens het kitesurfen zal voornamelijk je board achter je bevinden. Je zult dus upwind moeten gaan om weer bij je board te kunnen komen. Zodra de cursist dit goed beheerst gaan we door met het body draggen met het kiteboard.

En dan is eindelijk het moment daar om je allereerste water start te gaan proberen. Eerst zullen we op de kant de theorie doornemen en vanaf dan is het zo vaak mogelijk proberen. Bij Southwest Kitesurf maken wij gebruik van een GoPro camera, zodat je na afloop goed kan zien wat er mis ging of wat je heel goed deed. Net zoals toen je ging leren lopen of fietsen, gaat dit proces met veel vallen en opstaan. Met de juiste tips en instructies van Southwest Kitesurf gaat dit helemaal lukken. Het is je tenslotte ook gelukt om uiteindelijk te gaan lopen en fietsen.

Curriculum is empty

Instructor

€500.00 €450.00